10e editie Heliview congres Zaakgericht Werken voor de overheid: ben je erbij?

10e editie Heliview congres Zaakgericht Werken voor de overheid: ben je erbij?

Nieuws

Op 13 september organiseert Heliview het congres Zaakgericht werken voor de overheid in Nijkerk. Deelnemers kunnen fysiek of online bijeenkomsten bijwonen en videopresentaties bekijken. Dimpact is als kennispartner de afgelopen 4 jaar betrokken bij de organisatie van dit congres en verzorgt ook dit jaar een aantal interessante sessies.  

Thema
Dit jaar benadrukt het congres de transitie waar ‘Zaakgericht werken’ zich in lijkt te bevinden. Een transitie onder invloed van Common Ground. Maar zeker ook onder invloed van een aantal wettelijke ontwikkelingen zoals de Wet Open Overheid en de Omgevingswet. Netwerken, kennis delen en ervaringen uitwisselen staan centraal op het congres. 

Dimpact is erbij!  
Op het fysieke gedeelte van het congres op 13 september verzorgen wij vanuit de vereniging een aantal interessante sessies:  

 • Als je niet zaakgericht werkt, hoe kun je dan naar de toekomst kijken?
  Door Marjolein Kröner en Leon Trienes (gemeente Oost Gelre). Marjolein en Leon lichtten toe hoe je zaakgericht werken volledig kunt omarmen en welke stappen daarbij horen. Digitaal leiderschap krijgt specifieke aandacht. 
 • Super Brainstorm: zaakgericht werken in transitie.
  Door Lucianne Vermeulen (gemeente Rotterdam) en Otto Thors (dagvoorzitter). Tijdens deze sessie gaan zij in gesprek over zaakgericht werken in transitie. Wat betekent zaakgericht werken voor jou? Welke uitdagingen en kansen zie je? En gaat het werkelijk om zaakgericht werken of digitale dienstverlening? Aan de hand van stellingen op thema’s als mens, organisatie, proces en opgave kun je actief mee doen.  
 • Lessons Learned: vervanging zaaksysteem op basis van Common Ground principes. 
  Door Jack Lenting (directeur/bestuurder Dimpact). Alhoewel de Common Ground beweging breed gedragen wordt, betekent het vervangen van e-Suite voor ruim 20 gemeenten een omvangrijke opgave. De beweging is ingezet en de eerste resultaten zijn zichtbaar. Jack deelt de ‘lessons learned’ en praktijkervaringen die tot nu toe zijn opgedaan.
 • Nog even doorpraten over de super brainstorm. Door Albert Bouma (gemeente Amsterdam), Sven Blom, Jaap van Vliet en Otto Thors. Een gesprek met de programmacommissie en vakgenoten om nog verder te praten over de uitkomsten van de super brainstorm van de ochtend. Welke lessen kunnen hieruit gehaald worden? Welke uitdagingen en oplossingen zijn er genoemd? Hoe kun je de uitkomsten gebruiken in jouw eigen organisatie?  

Op het online gedeelte verzorgen wij de vereniging de volgende sessies:  

 • Videotalk Door Paulien Brinkman (gemeente Deventer).
  Paulien neemt de deelnemers mee in de uitdagingen van publieke dienstverlening. Hoe kan zaakgericht werken daaraan een bijdrage leveren? Daarbij laat zij haar licht schijnen op huidige maatschappelijke en wettelijke ontwikkelingen en op technologische mogelijkheden (met name Common Ground). De videotalk wordt opgenomen en is daarna terug te kijken voor deelnemers van het congres.  
 • Roundtable ‘Zaakgericht Werken in transitie’ op 29 september.
  Door Martin de Bijl. Aan de hand van een aantal stellingen gaat Martin met deelnemers in gesprek over de toekomst van zaakgericht werken. Welke uitdagingen komen er op ons pad? En zijn er antwoorden? Alles in het licht van waarvoor we het uiteindelijk doen: (digitalisering van) publieke dienstverlening. 
   

Wil je erbij zijn?  
Bekijk het hele programma op de website van Heliview. Aanmelden kan ook via de website van Heliview.  

Heb je hier een vraag over? 
Stel deze dan gerust. Jaap van Vliet (regisseur samenwerking) vervult namens Dimpact een adviserende rol in de programmacommissie. Je kunt hem bereiken door een mail te sturen naar jaap.vanvliet@dimpact.nl.  

 

Doe mee en deel mee in de voordelen van de vereniging