Collega's spreken in de gang op kantoor Dimpact
14 okt 2021
1 min.
Nieuws

Jack Lenting nieuwe directeur-bestuurder

Met ingang van 13 oktober 2021 is Jack Lenting (47) de nieuwe directeur-bestuurder van Dimpact. Na een zorgvuldig werving- en selectietraject is Jack op 12 oktober door de raad van commissarissen met vertrouwen voorgedragen in de algemene ledenvergadering (ALV) van Dimpact. De ALV stemde in met zijn benoeming.

Samen kom je verder

Jack Lenting neemt het stokje over van interim directeur-bestuurder Migiel Gloudemans. Sinds juni 2020 heeft Migiel een waardevolle invulling gegeven aan de interim-functie van statutair directeur-bestuurder.

Jack is meer dan 25 jaar actief in de ICT-markt binnen de gezondheidszorg en de overheid. Hij heeft ruime ervaring opgedaan als directeur bij o.a. CGI en met die ervaring verbindt hij zich nu aan Dimpact.

Jack: “Dimpact is voor mij een unieke samenwerking tussen gemeenten op het gebied van digitalisering. Dat gaat in eerste instantie niet over het toepassen van technologie, maar vooral over mensen. Door digitalisering veranderen inhoud, processen en relaties. En daarvoor heb je draagvlak en betrokkenheid nodig. Daarom spreekt Dimpact mij aan: gezamenlijk deze uitdaging aangaan. Misschien kom je alleen ergens sneller, maar samen kom je altijd verder.”

Bij Dimpact staan we voor een mooie opgave de komende jaren: waarmaken wat samen is afgesproken in de strategische koers en het implementatieplan ‘Doorpakken nu’. Jack zal samen met alle Dimpact-gemeenten en het regiebureau hieraan een duurzame bijdrage leveren.

Wil je meer weten over onze opgave?

Bezoek dan de pagina Vereniging.