PodiumD

Goede dienstverlening is onze droom. Daar werken we elke dag aan, op allerlei manieren. Eén van die manieren is het gebruik van PodiumD. PodiumD is het platform voor de digitale dienstverlening van onze leden. Wij ontwikkelen PodiumD samen onze lidgemeenten. PodiumD is een verzameling van verschillende geïntegreerde producten die steeds verder wordt aangevuld en doorontwikkeld.

Waarom PodiumD?

 

  • Jij bent eigenaar. Met PodiumD ben je als gemeente niet afhankelijk van externe leveranciers. Het is een oplossing om software te ontwikkelen waar jij zelf eigenaar van bent. Daarmee is PodiumD een goede vervanger van de eSuite (zaaksysteem). Zelf eigenaar zijn betekent namelijk dat je zelf stuurt op functionaliteiten en innovaties.
  • Eén platform. PodiumD biedt verschillende producten voor digitale dienstverlening. Je kunt alle producten samen gebruiken, of een deel van de producten. De basis is één platform.
  • Open source en Common Ground. Software wordt open source gebouwd en ontwikkeld volgens de visie Common Ground. Dat betekent dat er één basis is en software openbaar beschikbaar is voor doorontwikkeling.
Meer over Common Ground en open source

De producten van PodiumD

 

Op dit moment maakt een aantal gemeenten al gebruik van verschillende producten. Daarnaast zijn we een aantal functionaliteiten en producten nog aan het ontwikkelen en testen.

Wanneer alle producten zijn beproefd, wordt PodiumD als één pakket uitgerold en bij gemeenten geïntegreerd. We verwachten dat PodiumD volledig beschikbaar is in de loop van 2024.

 

Formulier

PodiumD formulier geeft de mogelijkheid om begrijpelijke formulieren te maken die makkelijk en snel in te vullen zijn. Gegevens die al bekend zijn staan van tevoren al in het formulier. Elke inwoner en ondernemer heeft zo een passende ingang om digitaal zaken te doen met de gemeente. Omdat deze formulieren volgens de Common Ground architectuur gebouwd zijn, zijn ze onafhankelijk van andere producten te gebruiken.

Portaal

PodiumD portaal biedt een veilige online omgeving voor inwoners en bedrijven. Ze vinden daar informatie die voor hen relevant is. Zo heb je bijvoorbeeld inzicht in de status van jouw zaak en is het makkelijker om taken uit te voeren zoals documenten toevoegen of betalingen regelen. Het uiteindelijke doel? Dienstverlening op maat en eigen regie.

Contact

PodiumD contact zorgt dat KCC-medewerkers beter gesprekken kunnen voeren met inwoners en ondernemers. Zij kunnen vanuit één scherm vragen beantwoorden. Veel informatie heb je direct bij de hand. Zoals persoonlijke informatie over degene met wie je contact hebt. Daardoor worden inwoners en ondernemers in één keer goed geholpen.

Zaak

PodiumD zaak helpt gemeenten om aanvragen efficiënt en transparant af te handelen, van het eerste contact tot de laatste afhandeling. Het brengt alle stappen van een zaak in kaart en relevante stappen zijn zichtbaar voor de inwoner. Zo verlopen processen snel, correct en open. PodiumD zaak werkt samen met andere programma’s. Informatie uit andere producten kan daardoor gelezen worden.

Status per PodiumD product

 

Hieronder lees je de status per PodiumD product (februari 2024).

PodiumD formulier

Is klaar en wordt op dit moment door gemeente Rotterdam gebruikt. De tweede gemeente is bezig met opstarten en de derde en vierde gemeente gaan binnenkort beginnen.

PodiumD portaal

Interactie met inwoners en bedrijven is klaar, er worden nog delen doorontwikkeld.

PodiumD contact

Alle functionaliteiten zijn klaar en binnenkort beschikbaar voor gemeenten.

PodiumD zaak

Er is een eerste versie beschikbaar. Deze wordt binnenkort opgestart bij de eerste gemeenten.

Meer informatie

PodiumD is van onze lidgemeenten. We zijn dit samen aan het ontwikkelen. Wil je meedoen met ontwikkelen?

 

Neem contact op