Over ons

Dimpact is een vereniging van en voor gemeenten. Gemeenten staan voor technologische, juridische en maatschappelijke uitdagingen. Gelukkig kunnen we dit samen oppakken. Samen werken wij aan de dienstverlening van morgen.

Dimpact.
Goed voor elkaar.

Onze droom? Goede dienstverlening voor inwoners en bedrijven in Nederlandse gemeenten. Daar werken we elke dag aan, samen met onze leden.

42 samenwerkende gemeenten
18 jaar ervaring
3 miljoen inwoners

Vereniging

We zijn een coöperatieve vereniging. Dat betekent:

  • Alle gemeenten die lid zijn, zijn eigenaar.
  • Beslissingen nemen we samen en iedereen draagt bij. Soms als koploper, soms als volger.
  • We delen kennis, ideeën en oplossingen en stimuleren hergebruik.
  • We werken altijd samen met grote én kleine gemeenten om tot de beste oplossingen te komen.

 

Meer over onze vereniging

Visie op dienstverlening

Samen met onze leden hebben we een beeld van hoe dienstverlening eruit zou moeten zien. Dat noemen we onze visie op dienstverlening van gemeenten. Deze vertelt wat we samen belangrijk vinden, waar we voor staan en waar we in geloven.

 

Bekijk onze visie op dienstverlening

Kernwaarden

Icoon bij kernwaarde daadkracht

Daadkracht

Onze vereniging bestaat uit doeners. We houden van denken en praten, maar nog meer van doen! Wij zijn pas tevreden als we samen een oplossing opleveren of verbeteren.

Icoon bij kernwaarde practice what you preach

Practice what you preach

We doen wat we zeggen. We wisselen kennis uit en leren van elkaar. We adviseren gemeenten en passen die adviezen zelf ook toe.

Icoon bij kernwaarde verbinden

Verbinden

We kennen onze leden en onze leden kennen elkaar. We versterken elkaar en zoeken altijd naar verbinding. Een oplossing blijft niet hangen op een eilandje, maar we verspreiden deze naar alle leden.

Icoon bij kernwaarde co-creatie

Co-creatie

Samen maken we nieuwe oplossingen en verbeteren we bestaande oplossingen. We helpen elkaar door het wiel niet telkens opnieuw uit te vinden.

Wat andere mensen zeggen over Dimpact

We ontwikkelen samen om ons gemeenschappelijke doel te bereiken

“Gemeente Haarlemmermeer stond in 2021 voor de opgave om haar website te vernieuwen. Er was een oudere versie van Drupal voor gemeenten die afliep. We zijn toen in contact gekomen met Dimpact-gemeenten, die met WIM op hetzelfde platform zaten. Inmiddels hadden we in onze i-visie vastgesteld dat we de uitgangspunten van Common Ground zouden omarmen. Daarom was de keuze snel gemaakt om samen te gaan ontwikkelen en het gemeenschappelijke doel te bereiken.”

Maaike Abels
Gemeente Haarlemmermeer

Grote en kleine gemeenten versterken elkaar binnen Dimpact

“Onze gemeente werkt samen binnen Dimpact. Samen met andere gemeenten binnen Nederland kunnen wij een heel mooi product maken waarmee we onze dienstverlening verbeteren. Wat ik ook heel mooi vind aan Dimpact, is dat grote en kleine gemeenten, zoals Oost Gelre, samenwerken binnen deze vereniging. Grote gemeenten halen en brengen dingen, kleine gemeenten ook. Zo brengen wij gezamenlijk onze dienstverlening naar een hoger niveau.”

Marjolein Kröner
Gemeente Oost Gelre

We ondersteunen onze leden bij

Betere digitale dienstverlening

Het samen ontwikkelen van nieuwe oplossingen is een belangrijke taak van onze vereniging. Daarnaast bieden we een aantal bestaande oplossingen die gemeenten bij ons kunnen afnemen: iBurgerzaken, Open Online en Open Formulieren.

Verandermanagement

Implementatie is minstens zo belangrijk als de oplossing zelf. We geven advies over hoe je veranderingen goed kunt laten landen in een organisatie. Daar helpen we elkaar mee. Als een andere gemeente een oplossing al heeft geïmplementeerd, delen we die ervaringen met de rest.

Innovatie

We zoeken slimme technologische oplossingen die gemeenten kunnen helpen. Denk aan apps, websites en andere digitale tools. Als we een goede oplossing vinden, delen we die.

Ondersteunende diensten

We bieden ook praktische ondersteuning. Denk aan contractmanagement, inkoopregels en andere administratieve zaken. Zo zorgen we ervoor dat alle gemeenten dezelfde goede gereedschapskist hebben.

Meer weten over lid worden van Dimpact?

Neem contact op