Dagvoorzitter vraagt publiek op Dimpact-congres
30 mei 2024
3 min.
Nieuws

Terugblik Dimpact-congres 2024

Op 23 mei vond het jaarlijkse Dimpact-congres plaats bij de Woonindustrie in Nieuwegein. Met dit jaar als thema: Maak ruimte voor eigentijdse dienstverlening. De kracht van de vereniging, samenwerken en de het doen stonden centraal.

In een tijd waarin veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen is het maken van ruimte een vaardigheid waar je jezelf en anderen een plezier mee doet. Maar hoe doe je dat? Welke inzichten en manieren van werken helpen daarbij?

Programma

Het programma bestond uit een mix van plenaire sprekers, twee rondes met parallelsessies en een netwerkplein om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Daarnaast vond in de ochtend ook de ALV tijdens het congres plaats. Deze verliep goed en er was een mooie opkomst.

De energiegevende aftrap werd gedaan door de Vrije Denkers: Nu is beter dan binnenkort! Hun aanzet om nu in actie te komen en niet te wachten op binnenkort. Steeds meer vraagstukken zijn complex en vragen om experimenteren en improviseren, uitproberen, waarnemen en reageren. Een aanzet om het doenvermogen te vergroten!

De deelnemers gingen na deze energie boost naar hun eigen gekozen parallelsessie. Er waren negen smaken. Van ruimte maken voor jezelf, PodiumD en Burgerzaken tot vernieuwing & ontwikkeling en samenwerking door onder andere Common Ground.

De presentaties van de parallelsessies vind je in pdf op deze pagina.

Achterkant keynote spreker op podium voor publiek Dimpact-congres     Publiek op Dimpact-congres 2024

Spreker parallelsessie op Dimpact-congres 2024     Spreker parallelsessie op Dimpact-congres 2024

Na de lunch nam Marianne van den Anker (Ombudsman Rotterdam-Rijnmond) ons mee in haar ervaringen en missie om ruimte te maken voor eigentijdse dienstverlening. Door de steeds complexere vraagstukken is er in plaats van eigenaarschap behoefte aan ‘samenaarschap’.

Na de tweede ronde van parallelsessies vertelde Rini van Solingen hoe wij kunnen versnellen. Dit deed hij aan de hand van lessen uit de Formule 1. Daarbij liet hij een aantal spannende video’s zien, waarbij iedereen op het puntje van z’n stoel zat.

Rini vertelde dat als je dingen wilt veranderen het helpt te kijken naar anderen die ergens heel erg goed in zijn en die na te doen. Al krijg je dan zelf maar de helft voor elkaar, dan nog heb je flinke winst geboekt. Ook benadrukte hij het belang van psychologische veiligheid om te durven en kunnen leren door te doen. En loslaten is vaak geen goed idee, anders vasthouden wel…

Netwerkplein

Deze congres-dag waarop (lid)gemeenten, marktpartijen en andere samenwerkingsverbanden bij elkaar kwamen om elkaar te ontmoeten en kennis te delen, werd afgesloten met een gezellige borrel op het netwerkplein.

Man en vrouw met Dimpact-badge kijken geamuseerd naar andere man     Elkaar ontmoeten en kennis delen op het netwerkplein Dimpact-congres 2024

Evaluatie

Graag horen wij van jou wat je van het Dimpact-congres vond. Heb je tips of opmerkingen, dan zouden wij je willen vragen deze enquête in te vullen. Deze neemt circa vijf minuten van jouw tijd in beslag. Wij willen je hiervoor alvast hartelijk bedanken!

Foto’s en aftermovie

Tijdens het congres zijn er prachtige foto’s gemaakt door onze fotograaf Lizet Beek! Bekijk hier de foto’s.

Ook zijn er zoveel mooie beelden geschoten door onze videograaf Daan Visser, dat de aftermovie nog in de maak is. Deze verwachten wij snel. Dus houd dit bericht of onze socials in de gaten!

Vragen of tips

Heb je een vraag of tip over deze terugblik of over het congres? Neem dan gerust contact met ons op via communicatie@dimpact.nl. We staan je graag te woord!

Wij bedanken alle deelnemers voor hun bijdrage aan het Dimpact-congres en kijken ernaar uit om iedereen volgend jaar weer te mogen ontmoeten!