25 mei 2019
2 min.
Nieuws

Terugblik Dimpact-congres ‘Innoveren voor inwoners – scoren doe je samen!’ 16 mei 2019

Vol trots kijken wij terug op een succesvol en inspirerend congres. Bijna 300 bezoekers van verschillende gemeenten, samenwerkingsverbanden en leveranciers kwamen naar de energieke congreslocatie Papendal in Arnhem. Samen hebben we deze dag stilgestaan bij innovatie en samenwerking. Hoe doe je dit succesvol?

Programma

We zijn de ochtend gestart met het gedicht ‘Mijn moeder is een held’. Dit gedicht is geschreven door een kind en werd pakkend voorgedragen door Mariëlle ter Avest van gemeente Enschede. Het gedicht zorgde voor kippenvel bij de bezoekers en een gedeeld besef voor wie we dit werk met elkaar doen.

Hans Langeveld, concern directeur gemeente Deventer, werd vervolgens geïnterviewd door onze dagvoorzitter Sandy Nijhuis over het innovatieprogramma i4Sociaal. Hans zit in de stuurgroep van i4Sociaal.

René Bal werd ook kort geïnterviewd door Sandy. René pleit voor meer denken vanuit en werken aan één overheid. ‘Grote ambities starten met kleine stapjes’, aldus René.

Gijs van Wulfen heeft een inspirerend verhaal gehouden over hoe je effectief kunt innoveren. Zijn boodschap? Uitvinden kun je alleen. Innoveren kun je alleen maar samen. De presentatie van Gijs vind je onderaan deze pagina.

Parallelsessies

Na een korte pauze startte de eerste van drie rondes aan parallelsessies. Er was genoeg keuze voor iedereen die ons congres bezoekt, van systeembeheerders tot wethouders. Zo kon je bijvoorbeeld een sessie bijwonen over Waardepapieren, de Omgevingswet, het innovatieprogramma i4Sociaal, de toekomt van zaakgericht werken, dienstverlening, klantinteractie en nog veel meer.

Na de lunch nam Edith Bosch ons mee in haar persoonlijk verhaal over hoe je effectief kunt samenwerken. De voormalig topjudoka die nu onder andere life coach is, kreeg ruim 300 deelnemers aan het zingen! Edith’s boodschap?

1. Neem de tijd, het is een proces.
2. Begin met jouw mindset.
3. Luisteren in het proces is een kunst.
4. Communiceer over wat je nodig hebt. ‘Alleen ben je sneller, samen kom je verder. En geniet vooral van de reis. De reis van het werk, maar ook gewoon de reis van het leven!

De lunch en de borrel vond plaats op het Netwerkplein. Op dit plein stonden 13 leveranciers met een infopoint. Wij danken alle sponsoren voor hun bijdrage aan dit congres.

Ben jij benieuwd of je op de foto staat?

Bezoek de foto’s