Publiek luistert lachend naar spreker
12 dec 2023
3 min.
Nieuws

Gemeente Rotterdam live met PodiumD formulier!

Op 6 december ging gemeente Rotterdam live met PodiumD formulier. Na gemeente Assen en Gemert-Bakel nam Rotterdam de nog verder ontwikkelde en geïntegreerde versie van het product in gebruik. Dit is gelukt door samen op te trekken, te ontwikkelen, te DOEN! PodiumD formulier is aangesloten op het zaaksysteem e-Suite. Ook DigiD en e-Herkenning zijn geïntegreerd. Een belangrijke stap naar de uiteindelijke vervanging van e-Suite door PodiumD!

Danny Colijn, directeur Klantcontact bij gemeente Rotterdam en stuurgroep lid van het Dimpact programma Beyond23, is blij met de vervanging van e-Suite door PodiumD: ”Voor 221 procesmanagers, ruim 2.000 gebruikers en 663.900 Rotterdammers wordt het systeem gebruiksvriendelijker. Dit betekent dat het werk voor alle partijen eenvoudiger en efficiënter wordt, bijvoorbeeld bij het invullen en verwerken van formulieren. Hierdoor wordt het voor steeds meer Rotterdammers mogelijk meer zaken vanuit huis te regelen. Bovendien zorgt deze technologie ervoor dat sommige handelingen geen (of minder) menselijke acties nodig hebben. Hierdoor hebben collega’s meer tijd beschikbaar voor de Rotterdammer die wel persoonlijk contact nodig heeft.

Een ander belangrijk voordeel is dat we geen gegevens meer kopiëren, maar deze rechtstreeks kunnen opvragen bij de bron. Hierdoor voldoen we beter aan de privacyrichtlijnen, wordt onze dienstverlening verbeterd en voorkomen we fouten door herhaaldelijk gebruik van dezelfde gegevens. Op deze manier blijven we eigentijds en goed afgestemd op de behoeften van Rotterdammers, ondernemers en onze collega’s”.

Proosten en vooruitkijken

Op 12 december genoten het Rotterdam-team, collega’s van het SSC Enschede en Dimpact van een PodiumD formulier taart. Rob Bruijnzeels (programmamanager digitale dienstverlening gemeente Rotterdam) en Annette Jutte (programmamanager Beyond23) bedankten de harde werkers en proostten op de samenwerking. Naast het feestelijke moment was er ook ruimte om vooruit te kijken naar de doorontwikkeling van PodiumD 2024 bij gemeente Rotterdam.

PodiumD, een integraal platform voor eigentijdse dienstverlening

Binnen de Dimpact-vereniging ontwikkelen gemeenten PodiumD, een digitaal platform voor eigentijdse dienstverlening dat volledig gebaseerd is op Common Ground en open source. Common Ground is een wezenlijke verandering in de digitale dienstverlening van gemeenten. We koppelen gegevens los van systemen en slaan ze op één centrale plek op. Digitale dienstverlening wordt wendbaarder, waardoor gemeenten sneller kunnen inspelen op nieuwe opgaven. Op naar de volgende gemeente!

Jack Lenting, directeur-bestuurder Dimpact: “Door intensief samen te werken en de eerste PodiumD-producten live te brengen op ons platform, laten we zien dat Common Ground werkt in de praktijk. Dat vraagt om vertrouwen in elkaar en in de samenwerking met gemeenten en leveranciers. Maar ook om doorzettingsvermogen. Het is mooi om te zien dat we daar nu de vruchten van plukken met de livegang van PodiumD formulier bij de gemeenten Gemert-Bakel, Assen en nu ook bij gemeente Rotterdam. Van de ervaring en inzichten die we onderweg opdoen, kunnen gemeenten die later instappen profiteren. Dat is meteen de kracht van ons als coöperatie. Met het stapsgewijs opbouwen van PodiumD zetten we de basis neer voor een wendbaar platform waarmee we de digitale dienstverlening aan inwoners en bedrijven nu én in de toekomst blijvend kunnen verbeteren.”

Wil je weten wat PodiumD formulier voor jouw gemeente kan betekenen?

Neem contact op

Wil je meer weten over PodiumD formulier?

Bezoek de pagina PodiumD.