Keynote spreker voor publiek tijdens congres
01 jun 2023
2 min.
Nieuws

Terugblik geslaagd Dimpact-congres ‘ Samen inrichten voor de dienstverlening van de toekomst!’ op 11 mei 2023

Na 4 jaar was het eindelijk weer zover: het Dimpact-congres 2023. Wat was het gaaf! Vol trots kijken we terug op het congres dat in het teken stond van elkaar ontmoeten en inspiratie delen. Ruim 300 bezoekers van verschillende gemeenten, samenwerkingsverbanden en leveranciers bezochten de Woonindustrie in Nieuwegein. Hier stond hen een veelzijdig programma te wachten met inspirerende keynote sprekers en parallelsessies.

Aftermovie

In deze aftermovie vangen we in drie minuten de sfeer en beleving van het congres. Wil je nog even nagenieten of zien wat je hebt gemist? Bekijk dan snel de aftermovie!

Programma

Het programma bestond uit een plenair gedeelte en parallelsessies. In de ochtend stond keynote spreker Richard van Hooijdonk (futurist en trendwatcher) op het podium. In de middag Jochem Nooyen (spreker en illusionist). Ze wisten het publiek te boeien met interessante inzichten en verhalen.

Bezoekers konden zelf kiezen welke parallelsessies ze wilden volgen. Zo konden ze hun dag naar hun eigen wensen en interesses invullen. Er was keuze uit 16 parallelsessies verdeeld over twee rondes (in de ochtend en in de middag) die gingen over thema’s als:

  • De visie op dienstverlening
  • Klantreizen
  • Veranderkunde
  • Agile werken

De presentaties van de parallelsessies kun je onderaan deze pagina als pdf-bestand terugvinden.

Ook waren er sessies over PodiumD en de producten die we ontwikkelen met gemeenten. De sessies zijn veelal georganiseerd door medewerkers van onze lidgemeenten en het regiebureau.

Het plenaire deel werd in de middag afgesloten met een presentatie van Mark Vermeer (directeur Digitale Overheid BZK) en een paneldiscussie over de dienstverlening van de toekomst. In de discussie stond de samenwerking tussen gemeenten en de landelijke overheid centraal.

Netwerkplein

Zowel het plenaire programma als de lunch en de borrel vonden plaats op het Netwerkplein: het inspirerende hart van ons congres. Er heerste een toegankelijke en vertrouwde sfeer. Er waren boeiende gesprekken met bekende gezichten, maar er was ook ruimte voor nieuwe kennismakingen. Daarnaast stonden 8 leveranciers met een infopoint op het plein.

Het was mooi om te zien dat veel bezoekers bleven tijdens de borrel na afloop van het programma. De grote opkomst laat de betrokkenheid bij onze vereniging zien. Onder het genot van een hapje en een drankje praatten veel deelnemers na over alle onderwerpen van het congres.

Foto’s

Tijdens het congres zijn prachtige foto’s gemaakt door onze fotograaf Lizet Beek. Was je bij het congres? Check dan snel of je op de foto staat! Sta je op een foto en wil je die graag gebruiken? Laat het weten om welke foto het gaat door een mailtje te sturen naar communicatie@dimpact.nl. Dan zorgen we ervoor dat je de foto ontvangt in de juiste kwaliteit.

Bekijk de foto’s

Heb je een vraag over deze terugblik of over het congres?<

Neem dan gerust contact met ons op via communicatie@dimpact.nl. We staan je graag te woord!

Wij danken alle bezoekers voor hun bijdrage aan dit congres en kijken ernaar uit om iedereen volgend jaar weer te mogen ontmoeten op ons congres!