Drie mannen lachen hartelijk in gesprek met elkaar
25 jun 2021
2 min.
Nieuws

Mijlpaal voor Open Formulieren: bouw open source oplossing gestart

Gemeenten Den Haag en Utrecht, SED organisatie en Dimpact startten onlangs samen een project om één open source formulieren platform te ontwikkelen. Dimpact namens 10 lidgemeenten. Inmiddels is gestart met de bouw van de oplossing, een mooie mijlpaal! Binnen het project maken 15 gemeenten straks gebruik van de e-formulieren-oplossing.

Samen innoveren

Dit unieke project is een goed voorbeeld van hoe je kunt innoveren in constructieve samenwerkingsverbanden. Dat is ook een belangrijke strategische pijler van Dimpact”, vertelt Migiel Gloudemans. “Hiermee realiseren we een belangrijk onderdeel van het platform van digitale dienstverlening, nodig om de continuïteit van de dienstverlening van gemeenten ook in de toekomst te borgen”.

Over Open Formulieren

Met deze oplossing kunnen beheerders en redacteuren snel en eenvoudig formulieren maken, hergebruiken en eenvoudig koppelen met (backoffice) systemen. De Common Ground architectuur maakt de oplossing onafhankelijk van andere applicaties bruikbaar. Door samen te werken worden gemeenten bovendien eigenaar van de oplossing en staan ze zelf aan het stuur. Ook besparen ze kosten én delen ze kennis over de toepassing. De oplossing is eind 2021 beschikbaar voor alle gemeenten.

Samen met Maykin Media

Maykin won de aanbesteding om de nieuwe e-formulieren-oplossing te ontwikkelen. Joeri Bekker, partner bij Maykin: “We zijn er trots op dat wij dit platform samen met alle deelnemende gemeenten mogen ontwikkelen. Hiermee realiseren we samen een open source, vrij te gebruiken oplossing voor formulieren die helemaal aansluit bij Common Ground en moderne standaarden. In lijn met onze visie, investeert Maykin flink mee om het IT-landschap volgens Common Ground principes verder in te vullen”.

Deelnemers

De deelnemers in dit brede samenwerkingsverband zijn: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Haarlemmermeer, Horst aan de Maas, Leidschendam-Voorburg, Noordoostpolder, Venray, Vught, RID De Liemers (samenwerkingsverband voor gemeenten Duiven, Westervoort, Zevenaar en RSD De Liemers), SED organisatie (samenwerkingsverband voor gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland), Utrecht en gemeente Den Haag.

Wil je weten wat Open Formulieren voor jouw gemeente kan betekenen?

Neem contact op

Wil je meer weten over Open Formulieren?

Bezoek de pagina Open Formulieren.