i4Sociaal wint met ‘Service Blueprints’ GemeenteDelers-prijs 2021!

i4Sociaal wint met ‘Service Blueprints’ GemeenteDelers-prijs 2021!

Nieuws

i4Sociaal is met ‘Service Blueprints’ 1 van de 4 winnaars van de GemeenteDelers-hoofdprijs. GemeenteDelers is een inspirerende landelijke competitie voor alle 355 gemeenten met als doel om kennis te delen. In de categorie ‘Informatievoorziening en datagedreven werken’ hebben de i4Sociaal gemeenten Enschede, Groningen, Zwolle, Deventer, Leeuwarden en Zaanstad de hoofdprijs in de wacht gesleept. Dat is bekend gemaakt tijdens het VNG-jaarcongres op 16 juni 2021. Een hele mooie prestatie waar we als samenwerkende gemeenten trots op zijn!   

4 winnaars in 4 categorieën 
GemeenteDelers is een initiatief van VNG Realisatie samen met ministerie BZK. Met als doel succesvolle casussen te delen en elkaar te helpen om de dienstverlening te verbeteren. 64 prachtige inzendingen zijn de afgelopen periode door een vakkundig team teruggebracht naar 12 finalisten verdeeld over 4 categorieën. Voor elke categorie is er tijdens het VNG-jaarcongres een winnaar bekend gemaakt.  

  1. Externe dienstverlening ‘Groot’: Gemeente Den Haag met ‘Open stad; van voor en door gemeenten’.  
  2. Externe dienstverlening ‘Snelle Stappen’: Gemeente Nissewaard met ‘High Five!’ 
  3. Informatievoorziening ‘Datagedreven werken’: Gemeente Enschede met ‘Service Blueprints’ 
  4. Actualiteitstrofee 2020-2021: thema corona: Gemeente Rotterdam met ‘Videobellen met Rotterdammers: de digitale balie’.  
     

We zijn trots dat de Dimpact-gemeenten goed vertegenwoordigd zijn bij de 4 winnende casussen. Terugkijkend op de hoeveelheid waardevolle aanmeldingen, is besloten om ook volgend jaar weer een editie van GemeenteDelers te organiseren. Met als doel kennis te (blijven) delen.  

Over Service Blueprints 
Met ‘Service Blueprints’ willen gemeenten een brug slaan tussen de leefwereld van inwoners en ondernemers aan de ene kant en de systeemwereld van de overheid aan de andere kant. Die systeemwereld is voor de meeste inwoners nu een doolhof en deze blueprints gaan gemeenten helpen om voortaan juist vanuit de klantreis te denken. Om mensen zo klantvriendelijk naar het juiste project te gidsen.  

Meer weten?
Ben je benieuwd naar de ingediende cases en de winnaars? Ga dan naar de website van GemeenteDelers. Wil je meer weten over i4Sociaal? Klik hier om meer over i4Sociaal te lezen op onze website

Doe mee en deel mee in de voordelen van de vereniging