GemeenteDelers 2022: Heb jij jouw project al aangemeld?

GemeenteDelers 2022: Heb jij jouw project al aangemeld?

Nieuws

Na het grote succes van afgelopen jaar organiseert VNG ook komend jaar weer GemeenteDelers. Dé competitie voor alle Nederlandse gemeenten, waarin de beste, mooiste, meeste innovatieve en menselijke projecten, initiatieven en oplossingen in de schijnwerpers worden gezet. Met als doel: kennis delen, zodat we van elkaar kunnen leren. En dat is precies waar wij als Dimpact voor staan!

Service Blueprints als winnaar 2021
Met trots kijken wij terug op de eerste editie. Een aantal Dimpact-gemeenten is namelijk in de prijzen gevallen. Waaronder de Service Blueprints: de brug tussen leefwereld en systeemwereld. Deze casus is ingebracht door gemeente Enschede (samen met de deelnemende gemeenten van i4Sociaal) en heeft gewonnen in de categorie ‘Informatievoorziening datagedreven werken’. Ook andere Dimpact-gemeenten zijn in de prijzen gevallen, zoals Rotterdam en Nissewaard. Een hele mooie opbrengst, waar wij als samenwerkende gemeenten trots op mogen zijn! Maar liefst 64 geslaagde, bewezen en meetbare projecten hebben de jurytafel gezien. Nieuwsgierig? Bekijk ze hier op www.gemeentedelers.nl

GemeenteDelers 2022
De competitie is bedoeld voor initiatieven die de lokale dienstverlening aan inwoners en ondernemers verbeteren. Er wordt extra gelet op: het tonen van lef, kijken naar wat wél kan, samenwerken met inwoners en ondernemers, inclusie en de menselijke maat. In plaats van 4, zijn er dit jaar 2 categorieën:

1. Direct: inwoners en/of organisaties merken meteen zelf iets van verbeteringen van gemeentelijke diensten.
2. Indirect: verbeteringen in (interne) dienstverleningsprocessen/systemen zijn indirect of pas later merkbaar voor inwoners/organisaties.

Zo meld je jouw project aan
Inschrijven is zo gebeurd op www.gemeentedelers.nl. In eerste instantie hoef je namelijk alleen de contactgegevens en een hele korte omschrijving van het initiatief te geven. Pas in een later stadium hebben is er meer informatie en bewijsvoering nodig. 

Wanneer?
De inschrijving sluit op 5 december 2021. Daarna volgen er 3 spannende rondes en wordt in juni 2022 de winnaars bekend gemaakt op het jaarlijkse VNG-congres.

Doe mee
Ben jij trots op een mooi project, initiatief of oplossing? Wacht dan niet langer en schrijf je in. Kijk op www.gemeentedelers.nl voor alle informatie en het inschrijfformulier.

Doe mee en deel mee in de voordelen van de vereniging