Dimpact lid van coöperatie Wigo4it

Dimpact lid van coöperatie Wigo4it

Nieuws

Dimpact is toegetreden tot de coöperatie Wigo4it. Op de algemene ledenvergadering van 30 juni 2021 hebben onze leden ingestemd met de voorgestelde samenwerking tussen Wigo4it en Dimpact. De handtekening, die wegens coronabeperkingen vandaag pas kon worden gezet, onderstreept de waarde van deze samenwerking. “Samenwerking staat centraal binnen Dimpact. In Wigo4it hebben we een partner gevonden die deze kernwaarde deelt”, vertelt Jack Lenting, directeur-bestuurder bij Dimpact.

Dimpact is net als Wigo4it een overheidscoöperatie
Beide coöperaties onderstrepen het gedachtengoed van Common Ground. De samenwerking actief opzoeken is daarom een logische stap. Daarnaast zijn beiden bezig met de transformatie naar de cloud. 

Voordelen
De samenwerking draait om het Haven compliant Kubernetes infrastructuur dat Wigo4it levert. Deze is eenvoudig schaalbaar en zorgt ervoor dat de huidige Wigo4it-afnemers (de G4) en andere Dimpact-gemeenten snel gebruik kunnen maken van de voordelen die de cloud biedt. Dimpact en Wigo4it zijn ook beiden initator van het innovatieproject Demodam, waarin herbruikbare Common Ground componenten worden ontwikkeld voor gemeenten en het ecosysteem daaromheen.

Samenwerking in de praktijk
Een eerste concrete uiting van de samenwerking is de hosting van de open source oplossing Open Online (gemeentelijke website) die verzorgd wordt door Wigo4it. 

Feestelijk moment
Op donderdag 24 maart heet Wigo4it Dimpact welkom als lid van de coöperatie. De officiële ondertekening is het resultaat van een periode van kwartiermaken en bestempelt de start van een mooie samenwerking als coöperaties onderling.

Heb je hier een vraag over? 
Stel deze dan gerust! Je kunt terecht bij André Groen (andre.groen@dimpact.nl). 

Doe mee en deel mee in de voordelen van de vereniging