Goed nieuws: project Waardepapieren ontvangt innovatiebudget

Goed nieuws: project Waardepapieren ontvangt innovatiebudget

Nieuws

Het innovatieproject Waardepapieren is één van de initiatieven dat innovatiebudget ontvangt vanuit de Digitale Overheid. Binnen het project werken gemeenten samen om uittreksels op een veilige manier te digitaliseren en gemakkelijker aan inwoners aan te bieden. Het resultaat? Meer tevreden inwoners én een efficiëntere bedrijfsvoering voor gemeenten. Met de financiële ondersteuning wordt de ontwikkelde oplossing verder klaargemaakt voor opschaling. Alles vanuit deze gedachte: één keer ontwikkelen en bij 355 gemeenten hergebruiken.

Samen optrekken
In het project Waardepapieren werken de gemeenten Haarlem, Harderwijk, Schiedam, Rotterdam, Hoorn, Enschede, Bloemendaal, Heemstede, Duoplus (uitvoeringsorganisatie van Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel) en Twenterand samen om hun innovatieve idee voor digitale uittreksels in de praktijk te brengen. De gemeenten zijn blij dat hun initiatief mag rekenen op innovatiebudget vanuit het Ministerie BZK. Binnen de samenwerking worden successen en ervaringen gedeeld en wordt samen doorontwikkeld. Maar de oplossing is niet alleen bedoeld voor de gemeenten die intensief samenwerken. De ontwikkelde oplossing is compromisloos open source. Hierdoor is de code vrij beschikbaar voor andere gemeenten voor hergebruik.

Bijdrage aan verbetering digitale overheidsdienstverlening
Dat was een van de criteria waarop het innovatiebudget toegekend is. Daarnaast sluit het project aan bij landelijke innovatieve ontwikkelingen, zoals Common Ground en Samen Organiseren. Met het toegekende innovatiebudget wordt de oplossing doorontwikkeld tot een veilig product dat in potentie in alle 355 Nederlandse gemeenten gebruikt kan worden.

Doe je mee?
We zijn altijd nieuwsgierig naar de inbreng van anderen. Samen werken we aan betere dienstverlening voor alle inwoners en bedrijven van Nederland. Daar wil je toch bij zijn? Voor meer informatie over het project kun je contact opnemen met Jaap van Vliet (regisseur samenwerking Dimpact). Bel 088 346 0000 of mail naar jaap.vanvliet@dimpact.nl.

_______________________________

Meer weten over het Innovatiebudget?
Kijk op www.digitaleoverheid.nl/nieuws/verdeling-innovatiebudget-2020.

Doe mee en deel mee in de voordelen van de vereniging