Gemeenten in transitie

Gemeenten in transitie

Blog

Dimpact is opgericht toen dominante marktpartijen onvoldoende invulling gaven aan de ambitie voor digitale dienstverlening door gemeenten. In Dimpact hebben we het heft in handen genomen. We creëren zelf innovatieve oplossingen. En 30 gemeenten maken succesvol gebruik van deze oplossingen.  

Kun je je een wereld zonder smartphone voorstellen?
Vast niet. Toch bestaat de smartphone nog maar zo’n 10 jaar. De maatschappij is de afgelopen jaren enorm veranderd. Dit zien we terug in ons werk, onze vrijetijdsbesteding en ook in ons koopgedrag. Technologische ontwikkelingen zijn vaak de aanjager van deze veranderingen. Technologie maakt sneller organiseren mogelijk. Dat geldt ook voor de interactie tussen mensen. Dit is nog maar het begin. Wat dacht je van Smart Cities, drones en Industry 4.0? Deze ontwikkelingen hebben een gigantische impact op onze maatschappij en leefwereld.

We bevinden ons in een transitie.
Binnen de overheid heeft dit nog niet geleid tot grote veranderingen. Afgezien van de decentralisaties, zijn de processen bij gemeenten de afgelopen jaren grotendeels hetzelfde gebleven. Dat zou je kunnen bestempelen als saai. Aan de andere kant is het juist enorm spannend. Juist nú is het moment. De drive is groot om samen te zoeken naar nieuwe oplossingen buiten de gebaande paden. Dat is de drijvende kracht achter Samen Organiseren en de Common Ground gedachte.  

We staan voor een veranderopgave.
Ook Dimpact. Gemeenten moeten sprongen maken in hun transitie-opgave. Dat vraagt om innovatie. Een mooie en kansrijke ontwikkeling. De afgelopen jaren hebben we ervaren dat samenwerking loont. Vanuit een stabiele basis die op orde is en blijft zetten we de volgende stap. Samen hebben we meer innovatiekracht, ideeën en middelen. We gaan een nieuwe toekomst neerzetten. Het begint nu. Doe je mee?   

René Bal
directeur-bestuurder

Doe mee en deel mee in de voordelen van de vereniging