Keynote spreker presenteert tijdens het Dimpact-congres
evenement

Dimpact-congres: maak ruimte voor eigentijdse dienstverlening

Op donderdag 23 mei 2024 vond ons jaarlijkse Dimpact-congres plaats bij De Woonindustrie in Nieuwegein. Dé dag waarop gemeenten, marktpartijen en andere samenwerkingsverbanden bij elkaar kwamen om elkaar te ontmoeten, ervaringen en inzichten te delen én elkaar te inspireren.

Thema ‘Maak ruimte voor eigentijdse dienstverlening’

Gemeenten staan voor grote uitdagingen en het vergroten van het vertrouwen bij inwoners en bedrijven staat centraal. Binnen Dimpact werken we daarom samen aan digitale oplossingen die gebouwd worden volgens de principes van Common Ground. Deze route naar eigentijdse dienstverlening is een complexe reis, waarbij de juiste focus en aandacht cruciaal is. Het thema van het congres was daarom ‘Maak ruimte voor eigentijdse dienstverlening’. Tijdens het Dimpact-congres maakten we ruimte voor nieuwe inzichten en concrete ideeën die je morgen al konden helpen om in jouw organisatie ruimte te maken en de juiste focus aan te brengen.

Algemene ledenvergadering tijdens het congres

Op deze congresdag vond net als het voorgaande jaar ook de algemene ledenvergadering van Dimpact plaats. Hier behandelden we onder andere de formele stukken zoals het jaarverslag 2023 en het bedrijfsplan 2025.

Het programma

Het plenaire programma werd vormgegeven door 3 keynote sprekers.

Daarnaast waren er 9 parallelsessies te volgen. Bekijk de samenvatting van de parallelsessies.

Keynote de Vrije Denkers

De Vrije Denkers

Nu is beter dan binnenkort

Arthur Kruisman en Patrick Donath vormen samen de Vrije Denkers.

Zij gaven een inspirerende werksessie om het gat tussen denken en doen te verkleinen door nieuwe manieren van werken.

Marianne van den Anker

Van buiten naar binnen denken

Marianne van den Anker is ombudsvrouw van het instituut Ombudsman Rotterdam-Rijnmond.

Zij gaat op zoek naar oplossingen voor problemen van inwoners en ondernemers. In haar rol staat zij als geen ander tussen de leefwereld van gemeentelijke organisaties en haar inwoners en ondernemers in. Op basis van prikkelende en soms schrijnende voorbeelden legde zij dilemma’s bloot waar gemeenten tegenaan lopen. Ze gaat hierover het gesprek aan en zoekt oplossingen.

Keynote spreker Rini van Solingen

Rini van Solingen

Ruimte maken voor verandering: wat kunnen we hierover leren van de Formule 1?

Rini van Solingen is spreker, bestseller auteur en hoogleraar.

Rini zette het publiek in haar kracht door antwoord te geven op de vraag: hoe maken wij samen ruimte voor eigentijdse dienstverlening? Door tastbare voorbeelden en concrete acties gaf hij de deelnemers praktische handvatten om mee terug te nemen naar hun eigen organisaties.