Keynote spreker presenteert tijdens het Dimpact-congres
evenement

Dimpact-congres: maak ruimte voor eigentijdse dienstverlening

Op donderdag 23 mei 2024 vindt ons jaarlijkse Dimpact-congres plaats bij De Woonindustrie in Nieuwegein. Dé dag waarop gemeenten, marktpartijen en andere samenwerkingsverbanden samenkomen om elkaar te ontmoeten, ervaringen en inzichten te delen én elkaar te inspireren. En waarop we samen kijken naar de toekomst. Zorg dat je erbij bent en meld je aan. Want alleen met elkaar kunnen we er een geslaagde dag van maken!

Het aftellen is begonnen…

Op 23 mei vindt ons volgende Dimpact-congres plaats.

 

Thema ‘Maak ruimte voor eigentijdse dienstverlening’

Gemeenten staan voor grote uitdagingen en het vergroten van het vertrouwen bij inwoners en bedrijven staat centraal. Binnen Dimpact werken we daarom samen aan digitale oplossingen die gebouwd worden volgens de principes van Common Ground. Deze route naar eigentijdse dienstverlening is een complexe reis, waarbij de juiste focus en aandacht cruciaal is. Het thema van het congres is daarom ‘Maak ruimte voor eigentijdse dienstverlening’. Tijdens het Dimpact-congres maken we ruimte voor nieuwe inzichten en concrete ideeën die je morgen al kunnen helpen om in jouw organisatie ruimte te maken en de juiste focus aan te brengen.

Netwerkplein

Ontmoet anderen in dezelfde rol, deel ervaringen en leer van elkaars successen en uitdagingen. Tijdens het programma is er voldoende ruimte om elkaar te spreken op het netwerkplein.

Voor wie

Het congres is voor iedereen die zich bezig houdt met gemeentelijke dienstverlening (van bestuur tot uitvoering). We richten ons in het bijzonder op de tactische managers en hun adviseurs. Alle lidgemeenten van Dimpact kunnen zich kosteloos aanmelden. Bekijk hier de congresvoorwaarden.

Meld je vandaag aan en maak ruimte voor eigentijdse dienstverlening!

Algemene ledenvergadering tijdens het congres

Op deze congresdag is net als vorig jaar ook de algemene ledenvergadering van Dimpact. Hier behandelen we onder andere de formele stukken zoals het jaarverslag 2023 en het bedrijfsplan 2025. Bestuurders nodigen we van harte uit om na de ALV deel te nemen aan het congresprogramma en zo de vereniging in de praktijk te ervaren.

 

Programma

09.15 – 09.45 uur: Inloop
09.45 – 09.55 uur: Opening
09.55 – 10.40 uur: Nu is beter dan binnenkort – Vrije Denkers
10.40 – 11.00 uur: Pendelen naar de parallelsessies
11.00 – 11.50 uur: Parallelsessie 1
11.50 – 12.00 uur: Pendelen naar plenaire ruimte
12.00 – 13.00 uur: Netwerklunch
13.00 – 13.45 uur: Van buiten naar binnen denken – Marianne van den Anker
13.45 – 14.05 uur: Pendelen naar de parallelsessies
14.05 – 14.55 uur: Parallelsessie 2
14.55 – 15.15 uur: Pendelen naar plenaire ruimte
15.15 – 16.00 uur: Ruimte maken voor verandering: lessen uit de Formule 1 – Rini van Solingen
16.00 – 16.15 uur: Afsluiting
16.15 – 17.00 uur: Netwerkborrel

 

Stel je eigen programma samen

We bieden een veelzijdig en interessant programma. Zowel plenair als in parallelsessies. Zo maken we ruimte voor eigentijdse dienstverlening. Verschillende sprekers leveren in de vorm van parallelsessies een bijdrage aan ons congres. In totaal bieden we 9 sessies aan. Er zijn twee rondes die worden herhaald. Een ronde in de ochtend en een ronde in de middag. Enkele thema’s die je kunt verwachten:

• Hoe maak je ruimte voor verandering om met plezier je werk te blijven doen?
• Met PodiumD naar Wet Modernisering Elektronisch Bestuurlijk Verkeer (Wmebv) – Samen verder met MijnServices.
• Inwoner-en medewerkersreis door PodiumD.
• De mens en klimaat in het hart van de digitale transformatie.
• Ben jij digitaal fit?

Klik op onderstaande buttons om alle parallelsessies te zien.
Parallelsessies

 

Keynote sprekers

Tijdens het Dimpact-congres dragen meerdere keynote sprekers bij aan een veelzijdig programma. De keynote sprekers voor het Dimpact-congres van 2024 zijn:

Keynote de Vrije Denkers

Vrije Denkers

Arthur Kruisman en Patrick Donath vormen samen de Vrije Denkers. Zij geven inspirerende werksessies om het gat tussen denken en doen te verkleinen en nieuwe manieren van werken te enthousiasmeren.

Op ons congres gaan zij hun verhaal ‘Nu is beter dan binnenkort‘ vertellen. ‘Nu is beter dan binnenkort’ is gericht op de noodzaak van het nu in actie komen. Het uitstelgedrag van mensen komt voort uit overschatting van het denkvermogen en een onderschatting van het doenvermogen.

Keynote spreker Marianne van den Anker

Marianne van den Anker

Marianne is ombudsvrouw van het instituut Ombudsman Rotterdam-Rijnmond.

Marianne zet vol in op herstel van vertrouwen als het misgaat tussen inwoners of ondernemers en hun gemeente. In deze keynote vertelt ze wat ze tegenkomt en geeft zij antwoord op de vraag: waar moeten we ruimte voor maken?

Keynote spreker Rini van Solingen

Rini van Solingen

Rini is spreker, bestsellerauteur en hoogleraar.

Rini vertaalt complexe materie naar begrijpelijke verhalen met aansprekende voorbeelden. Tijdens zijn keynote neemt hij ons mee in de vraag: hoe maken wij samen ruimte voor eigentijdse dienstverlening?