Medewerker aan het woord:
Voor zeventien van onze leden ben ik als regisseur aanjager voor de samenwerking. Ik onderzoek of de ambities die gemeenten hebben op het gebied van dienstverlening passen bij Dimpact – en andersom – en houd de ledentevredenheid in de gaten. Daarnaast ben ik de procesbegeleider bij overleggen tussen onze leden.
Afwisseling staat centraal
Ik houd de verschillende belangen in de gaten en zorg voor goede besluitvorming. Die afwisseling maakt mijn baan zo leuk. Niet voor niets doe ik dit werk al dertien jaar. En leuk feitje: hiervoor heb ik zestien jaar bij de gemeente Hellendoorn gewerkt, één van de vijf gemeenten die Dimpact heeft opgericht.
Een gezamenlijke drive
Alle collega’s hebben dezelfde drive. Dimpact is opgericht door ambitieuze gemeenten die samen willen werken aan het verbeteren van dienstverlening. Onze leden hebben zélf gekozen voor een lidmaatschap van Dimpact. Als regiebureau willen we hun verwachtingen waarmaken. Als collega’s verwachten we daarom veel van elkaar, maar we helpen elkaar natuurlijk ook. Samen zetten we de schouders eronder. Dat doen we bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse congres dat we samen met onze leden organiseren. Iedereen draagt daar vanuit zijn of haar eigen expertise een steentje aan bij.
Samen afstand nemen van het werk
Bij Dimpact krijg je als medewerker veel vrijheid in het bepalen waar en wanneer je werkt, voor een goede balans tussen werk en privé. Ik werk bijvoorbeeld veel op locatie, maar werk ook graag vanuit huis. Eén of twee dagen per week ben ik op kantoor om collega’s te spreken. Ook na werktijd zoeken we elkaar na de coronaperiode steeds vaker weer op, denk aan een barbecue bij iemand thuis of tijdens een potje pokeren op kantoor. Ik vind het belangrijk dat er genoeg van dit soort momenten zijn waarop je samen even afstand kunt nemen van het werk. Ook vind ik het leuk dat we als team regelmatig onze successen vieren, bijvoorbeeld na een bijeenkomst met onze leden.
Pluimen uitdelen en méér
Bij Dimpact staat heel duidelijk het welzijn van medewerkers voorop. We voeren bijvoorbeeld met elkaar welzijnsgesprekken. Collega’s kunnen daarbij aangeven hoe ze hun werk ervaren, hoe ze in hun vel zitten en wat ze nodig hebben. Ook kennen we een pluimensysteem: je kunt een pluim uitdelen aan collega’s waarvan jij vindt dat ze iets goed hebben gedaan. Er wordt zo heel erg de nadruk gelegd op de dingen die goed gaan en dat is heel prettig.
Alle ruimte om door te ontwikkelen
Je krijgt bij Dimpact veel ruimte om dingen op te pakken die je helpen om beter te worden in je werk. Er wordt wel van je verwacht dat je zelf aangeeft waar je je verder in wilt bekwamen en ontwikkelen. Past een opleiding of training bij jouw ambities en de doelen van Dimpact? Dan mag je hier in overleg tijd voor vrijmaken. In 2024 ga ik mij daarom oriënteren op open source-communities – ik kijk ernaar uit!