In de praktijk

Sfeerfoto Dimpact

Toekomstvaste dienstverlening realiseren

Inwoners verwachten meer en meer dat dienstverlening persoonlijker, toegankelijk en op maat is. De informatiehuishouding van gemeenten speelt daarbij een belangrijke rol. Samen met gemeenten, marktpartijen en andere samenwerkingsverbanden werken we toe naar een moderne informatievoorziening. De strategie van de coöperatie richt zich op het moderniseren van publieke dienstverlening voor een lange periode.

 

Dimpact
Loek Bal

Zaakgericht werken: de drie pijlers voor een succesvolle implementatie volgens Nissewaard en Deventer

“Als gemeente Nissewaard waren we al langer bezig met het thema ‘zaakgericht werken’, weliswaar nog in een ander applicatielandschap. Nu was het tijd voor de volgende stap, maar hoe krijg je die gerealiseerd?

Loek Bal en Dick Beekman
Nissewaard en Deventer
Jeroen op 't Root

Breed Zaakgericht Werken bij gemeenten Velsen en Rotterdam

Hoe kun je efficiënt én effectief zaakgericht werken in je organisatie implementeren? Dat was het vraagstuk waar de gemeenten Velsen en Rotterdam met elkaar over in gesprek gingen. Velsen bedacht hiervoor namelijk een inventieve oplossing: de blokjessessie. En die oplossing kon Rotterdam goed gebruiken.

Carla Weening en Jeroen op 't Root
Velsen en Rotterdam

Enschede en Oldenzaal: “Samenwerken betekent samen versnellen”

“Het niet alleen kúnnen doen, maar vooral ook niet alleen wíllen doen was voor ons de reden om de hulp van Enschede in te schakelen”

Gert van Norel en Mike Tanke
Enschede en Oldenzaal
Leon Trienes

Groningen en Oost Gelre: vliegende start door samenwerking

“Als je net lid bent van Dimpact krijg je veel van andere gemeenten, ben je verder in je ontwikkeling dan geef je meer”, zegt Leon

Hilbrand Hurtak en Leon Trienes
Groningen en Oost Gelre