In de praktijk

Digitaal uittreksel BRP: eenvoudiger voor iedereen

"Meer tevreden inwoners én een efficiëntere bedrijfsvoering voor gemeenten."

Frank Lieuwen en Jaap van Vliet
Burgerzakenmodule, burgers, gemeente Coevorden

Coevorden als eerste gemeente live met nieuwe oplossing voor Burgerzaken

“Wij zijn de locomotief van een trein met een heleboel gemeenten die volgen 

Op 15 juli is er gebak op de afdeling burgerzaken van de gemeente Coevorden. Reden? Die dag gaat Coevorden als eerste Dimpact-gemeente opnieuw live met iBurgerzaken. Daarmee is de eerste fase van de implementatie van het project (her)verwerving Burgerzaken afgerond. Dit houdt in dat de gemeente vanaf dat moment is ontvlochten van e-Suite en alle componenten in de Cloud staan. Aan het woord over de livegang: Rianne Warta (Coevorden) en Robert Badart (Dimpact).    

Richard Cabrera, Rianne Warta en Robert Badart
Sfeerfoto Dimpact

Toekomstvaste dienstverlening realiseren

Inwoners verwachten meer en meer dat dienstverlening persoonlijker, toegankelijk en op maat is. De informatiehuishouding van gemeenten speelt daarbij een belangrijke rol. Samen met gemeenten, marktpartijen en andere samenwerkingsverbanden werken we toe naar een moderne informatievoorziening. De strategie van de coöperatie richt zich op het moderniseren van publieke dienstverlening voor een lange periode.

 

Dimpact

Enschede en Oldenzaal: “Samenwerken betekent samen versnellen”

“Het niet alleen kúnnen doen, maar vooral ook niet alleen wíllen doen was voor ons de reden om de hulp van Enschede in te schakelen”

Gert van Norel en Mike Tanke
Enschede en Oldenzaal
Leon Trienes

Groningen en Oost Gelre: vliegende start door samenwerking

“Als je net lid bent van Dimpact krijg je veel van andere gemeenten, ben je verder in je ontwikkeling dan geef je meer”, zegt Leon

Hilbrand Hurtak en Leon Trienes
Groningen en Oost Gelre