Webinar: D-impact van digitale transformatie en de rol van datagedreven werken

Webinar: D-impact van digitale transformatie en de rol van datagedreven werken

Evenement
0
wanneer 
12 mei, 2021
waar 
Webinar

Is het voor jou ook een uitdaging om de digitale transformatie te verbinden aan gemeentelijke vraagstukken en interne uitvoeringskracht? Digitalisering heeft grote invloed op de samenleving. Maar wat moeten overheden met het thema digitalisering? Wat voor impact heeft dit op gemeenten vraagstukken? Hoe realiseren we inclusieve dienstverlening? En zijn onze inwoners voldoende zelfredzaam?   

Datagedreven werken draagt bij aan deze vraagstukken en daarmee aan het verbeteren van de digitale dienstverlening. De leden van Dimpact zien deze ontwikkeling ook en werken samen om de ‘Informatiegestuurde gemeente’ verder vorm te geven. Tijdens dit webinar neem je kennis van de actuele inzichten over digitale transformatie en daarbinnen de rol van datagedreven werken. Nieuwsgierig? Schrijf je in!

Programma
Het webinar vindt plaats op 12 mei van 10.00 uur tot 11.30 uur. We verwachten dat het webinar anderhalf uur duurt. Het webinar wordt opgesplitst in 2 delen.Jaring Hiemstra neemt ons tijdens dit webinar mee in zijn visie over de digitale transformatie. Hij is bestuurskundige en adviseur op het terrein van digitalisering.

Jaring plaatst de digitalisering van de overheid in de context van de grote maatschappelijke opgaven. Waarna hij ingaat op de vraag hoe digitalisering overheidsorganisaties verandert. Zijn stelling is dat digitalisering niet iets is wat ‘erbij’ komt, maar wat in combinatie met andere veranderingen zal leiden tot een fundamenteel anders werkende overheid. Het onderscheid tussen beleid en uitvoering zal bijvoorbeeld vervagen. Maar ook worden er competenties overbodig en moeten er nieuwe worden ontwikkeld. De transformatie is bij veel organisaties ingezet in de vorm van eerste experimenten met onder andere datagedreven werken en digitale toepassingen. Maar een meer samenhangende aanpak is nodig om de toegevoegde waarde verder te vergroten.
Onderwerpen die in zijn verhaal terug komen zijn: 
•    Wat is digitale transformatie en hoe past dit in het grotere plaatje van veranderingen bij de overheid?
•    Wat voor impact heeft digitalisering op organisaties?
•    Waar lopen overheden tegenaan bij digitalisering?

Na een korte break zoomt hij in het tweede deel specifiek in op datagedreven werken in de context van de digitale transformatie. Vervolgens sluiten we de sessie af met een vraag voor jullie allemaal. ‘Wat is jullie strategie op datagedreven werken en hoe pakken jullie dit aan?’ ‘Alleen, in regionaal verband en/of samen in Dimpact?’ 

Over Jaring Hiemstra
Jaring Hiemstra is bestuurskundige. Zijn focus is publieke innovatie waar sociale (organisatorische) en technologische innovatie hand in hand gaan. Hij publiceert met enige regelmaat over dit onderwerp en combineert graag wetenschap en praktijk. Meer over Jaring lees je hier. 

Na afloop van het webinar….
…… weet je hoe je de digitale transformatie kan verbinden aan jullie eigen interne vraagstukken.
…… weet je wat de impact is op je eigen organisatie om daar zelf verder mee aan de slag te gaan. 
…… word je geïnspireerd om mee te doen met ons initiatief de informatiegestuurde gemeente. 
…… word je op de hoogte gebracht over het vervolg.  

Doelgroep
Informatiemanagers, adviseurs en domeinmanagers.

Meld je aan
Registreer je via deze link. Vervolgens ontvang je een bevestiging per mail. 

Heb je vragen?
Stel ze gerust. Stuur een mail naar jaap.vanvliet@dimpact.nl. Heb je een technische vraag over het webinar? Stuur dan een mail naar communicatie@dimpact.nl

Aanmelden

Doe mee en deel mee in de voordelen van de vereniging