Drie medewerkers geanimeerd in gesprek op kantoor bij Dimpact in Enschede

Medewerker aan het woord: Rob Wagelaar

Bij Dimpact helpen we gemeenten om hun dienstverlening te verbeteren, zodat inwoners gemakkelijker hun weg vinden in gemeenteland. Dat vind ik ontzettend gaaf! Maar het is niet de enige reden waarom ik hier al vijf jaar werk. De vrijheid en het vertrouwen van werken bij Dimpact zijn voor mij erg belangrijk.

Vrijheid en flexibiliteit

Hiervoor werkte ik bij een commerciële, KPI-gestuurde organisatie waar ik binnen gestelde kaders moest werken. Na tien jaar wilde ik graag wat meer vrijheid. Meteen tijdens de eerste kennismaking merkte ik dat Dimpact er anders in staat. Ze zijn enorm gedreven om mooie resultaten te behalen, maar geven medewerkers de ruimte binnen hun functie. In mijn werk ervaar ik nu meer vrijheid. Zo kan ik voor een groot deel mijn eigen werktijden bepalen. Natuurlijk in overleg met mijn directe collega’s.

De eerste werkdag

In november 2018 ben ik begonnen op de servicedesk. In november 2021 werd ik product owner voor Open Online en in september 2022 product owner voor Open Inwoner Platform en PodiumD Portaal. Maar mijn hart ligt toch echt bij beheer. Dat heb ik uitgesproken en in overleg bleek de oplossing dichtbij. In oktober 2023 ben ik overgestapt naar Integratie & Beheer. Hier zet ik nu samen met mijn collega’s een nieuw productbeheerteam op poten. Mijn eerste werkdag bij Dimpact herinner ik me trouwens nog als de dag van gister. Het voelde hier namelijk meteen zó vertrouwd dat ik ‘s middags het idee had dat ik hier al tien jaar werkte.

Een leuke mix van collega’s

De werksfeer is dan ook erg goed. We praten als collega’s veel over hoe we ons werk ervaren en je kunt altijd wel bij iemand je ei kwijt. Het voelt veilig om dingen te delen. En het is ook gewoon gezellig! Het is een fijne mix van jonge en wat oudere collega’s. Een paar keer per jaar doen we buiten het werk om wat leuks met elkaar. Ieder jaar staan bijvoorbeeld de zomerborrel en het kerstdiner in onze agenda en er wordt jaarlijks een uitje georganiseerd. Zo zijn we in 2023 samen naar Giethoorn geweest. En af en toe gaan we na werktijd spontaan nog even samen de stad in.

Veel is mogelijk

Het zijn de kleine dingen waardoor je je bij Dimpact gewaardeerd voelt. Met Sinterklaas krijgen we altijd een chocoladeletter met een leuk gedicht en ook met Pasen ligt er altijd iets lekkers op onze bureaus. Het hele jaar door kunnen we vers fruit pakken. Ik ben niet zo’n fruiteter, maar eet nu meer fruit dan ooit. Je krijgt hier bovendien voldoende kansen om jezelf door te ontwikkelen. Zelf volg ik binnenkort een training voor Digitale Toegankelijkheid (WCAG). Zowel de directeur-bestuurder als je manager blijven je stimuleren om een relevante training of opleiding te volgen.