Medewerker aan het woord: Petra Velten

Sinds november 2018 werk ik als communicatieadviseur bij Dimpact. In die tijd heb ik de communicatieafdeling zien groeien – we zijn nu met vier collega’s. Ons takenpakket is heel breed en dat houdt het werk uitdagend en leerzaam. En doordat we nu met meerdere collega’s zijn, kan iedereen het werk doen waar hij of zij energie van krijgt. Daarbij leer ik veel van collega’s die andere kennis en ervaring hebben.

Het DNA van Dimpact

Samenwerken en van elkaar willen leren zit echt in het DNA van Dimpact. Je kunt altijd terecht bij collega’s, ook van andere afdelingen. De werksfeer is goed en er is ook altijd tijd voor een grapje en een lolletje. Natuurlijk worden er ook buiten het werk om dingen georganiseerd om de verbinding met elkaar te zoeken. Zoals bijvoorbeeld het jaarlijkse kerstdiner, waarvoor ook de partners worden uitgenodigd. Ik vind het leuk om dan kennis te maken met de mensen waar je al verhalen over hebt gehoord.

Flexibel werken

Het belangrijkste is dat het werk afkomt. Hoe je dat doet mag je voor een groot deel zelf bepalen. Zelf werk ik drie dagen. Omdat de meeste collega’s op maandag op kantoor zijn, is dat mijn vaste kantoordag. Op dinsdag werk ik vanuit huis en donderdag ben ik dan weer op kantoor. Die flexibiliteit vind ik heel fijn. Maar het gaat natuurlijk twee kanten op. Als op woensdag iets belangrijks in de agenda staat, wissel ik mijn dagen en zorg ik dat er ben. De flexibiliteit zit trouwens ook in hoe we met anderen kunnen samenwerken. We zijn bij Dimpact gewend om samen te werken met mensen uit andere delen van het land, dus ook het digitaal samenwerken gaat bij ons erg goed.

Mensen, het belangrijkste kapitaal

Voor Dimpact zijn de mensen die er werken het belangrijkste kapitaal en dat merk je als medewerker ook. Er wordt bijvoorbeeld elke maandag vers fruit bezorgd en er is een werkgroep opgericht die welzijnsgesprekken met collega’s voert. Heb je trouwens voor je werkplek thuis iets nodig om je werk beter of comfortabeler te kunnen doen, dan wordt dat geregeld. Ook krijgen we de kans om een preventief medisch onderzoek (PMO) te doen. Je krijgt inzicht in je gezondheid en eventueel ook tips en adviezen om die te verbeteren – heel waardevol.

Initiatief beloond

Bij je welzijn hoort natuurlijk ook persoonlijke ontwikkeling. Ik heb eerder het Talent Ontwikkelings Programma bij De Baak gedaan en ga in 2024 waarschijnlijk weer een passende training volgen. Als je met een voorstel komt waar zowel jij als de organisatie iets aan heeft, is dat bespreekbaar – initiatief wordt beloond.