Rotterdam kiest voor Dimpact-samenwerking Geplaatst op:

Deel dit verhaal Share Share Share

Gemeente Rotterdam is lid geworden van de Coöperatieve Vereniging Dimpact. De gemeente werkt aan klantgerichte dienstverlening en digitale ondersteuning van de organisatie. Eén van de speerpunten van de Rotterdamse dienstverlening is de invoering van het zaakgewijs werken. Dimpact gaat Rotterdam daarbij helpen met kennis, ervaring en het hergebruik van (ICT-)oplossingen. Met gemeente Rotterdam krijgt Dimpact haar eerste G4-lid en bereikt de coöperatie een omvang van ruim twee miljoen inwoners. 

Minder ontwikkelkosten door hergebruik

Rotterdam gaat de oplossingen hergebruiken die al door andere gemeenten in de Coöperatieve Vereniging Dimpact U.A. zijn ingekocht, ontwikkeld en ingezet. De gemeente gaat onder meer de Atos e-Suite inzetten (het zaaksysteem dat de vereniging in 2013 heeft ingekocht) om het klantvraag-proces goed inzichtelijk te maken. In de coöperatie hoeft door kennisdeling en hergebruik van de digitale processen, het spreekwoordelijke wiel niet opnieuw uitgevonden te worden. Dat scheelt uiteraard in de ontwikkelkosten.

Kennisdeling

Wethouder Adriaan Visser (o.a. organisatie en dienstverlening) licht toe: “De vraag van de Rotterdammer staat centraal in onze dienstverlening. Zaakgewijs werken is een belangrijk middel om tot klantgerichte dienstverlening te komen. Als lid van Dimpact kunnen we beproefde ICT-oplossingen gebruiken die het zaakgewijs werken mogelijk maken. Tegelijkertijd kunnen we onze expertise delen met andere gemeenten. Dat is hartstikke waardevol.

Dienstverlening aan twee miljoen inwoners

De aanpak van Dimpact wordt door de landelijke politiek positief gewaardeerd. De samenwerking is in de afgelopen periode uitgebreid met nieuwe ICT-inkoop, nieuwe projecten en nieuwe lidgemeenten. Na de recente toetreding van Groningen - Ten Boer en nu Rotterdam voorziet Dimpact in de dienstverlening van meer dan 30 gemeenten en twee miljoen inwoners.

Coöperatie met landelijke ambities

Rotterdam is het grootste lid van de coöperatie en wil een actieve rol spelen. Een speerpunt daarbij is de verdere standaardisatie van digitale processen tussen lidgemeenten. Op termijn zal Rotterdam mogelijk ook andere onderdelen van het verenigingsportfolio gaan (her)gebruiken. René Bal, directeur-bestuurder van Dimpact is enthousiast: “Wij zijn verheugd met de inzet van Rotterdam voor nog meer hergebruik tussen de lidgemeenten. Digitale koplopers, zoals Rotterdam, zijn belangrijk voor de realisatie van onze toenemende landelijke ambities.

 

V.l.n.r Wethouder Adriaan Visser, Programmamanager Lucianne Vermeulen en Directeur-bestuurder Dimpact René Bal. 

Deel dit verhaal Share Share Share