Gemeente Raalte is live met zaakgericht werken Geplaatst op:

Deel dit verhaal Share Share Share

30 november 2015 heeft gemeente Raalte een belangrijke mijlpaal in het digitaal werken behaald. Raalte is live met breed zaakgericht werken. Dimpact ging langs met een taart om het projectteam persoonlijk te feliciteren met dit mooie resultaat!

Programmamanager digitalisering Verda Sogut -  “Het programmaplan is gebaseerd op de overtuiging van Raalte dat een organisatie vooruit moet om te voldoen aan de verwachtingen van de maatschappij, je inwoners, en om als werkgever aantrekkelijk te blijven voor nieuwe medewerkers. Het digitaal (zaakgericht) werken betekent niet alleen dat een gemeente in staat is om betere en efficiëntere diensten te verlenen. Het stelt mensen ook in staat om plaats- en tijdonafhankelijk te gaan werken. De invoering van zaakgericht werken zorgt ervoor dat je direct veel meters maakt in de digitaliseringsslag.”

In het projectteam zijn verschillende disciplines betrokken geweest zoals DIV, KCC en zowel functioneel beheerders als alle processpecialisten, superusers en afdelingen. Naast de generieke zaaksturing zijn er een aantal specifieke processen ingezet, zoals de MOR en Bestuurlijke besluitvorming.

Gemeente Raalte heeft zichzelf de deadline gesteld om in juli 2016 geheel digitaal te werken.

Raalte is niet de eerste gemeente die breed zaakgericht werkt binnen de vereniging. Acht gemeenten gingen hen al voor; namelijk de BEL-Combinatie (Blaricum-Eemnes-Laren), Emmen, Gemert-Bakel, Kampen, Oost Gelre en Roermond.

Deel dit verhaal Share Share Share