Gemeente Oldenzaal live met zaakgericht werken Geplaatst op:

Deel dit verhaal Share Share Share

Gemeente Oldenzaal werkt sinds 10 juni officieel zaakgericht. Zij is daarmee de negende Dimpact-gemeente die zaakgericht werken breed in de organisatie heeft ingevoerd.

Na een openingswoord van het interim afdelingshoofd bedrijfsvoering Elisabeth Friederichs, gaf Jeroen Litjens, teamleider informatie, 10 juni het officiële startsein voor digitaal zaakgericht werken. Hij werd naast zijn projectteam bijgestaan door verpleegster Ingrid Helle, hét aanspreekpunt voor de Eerste Hulp Bij Zaakgericht werken. Een ludieke actie van team communicatie, maar wel met een heel serieuze boodschap: Blijf kalm, we gaan het zaakgericht werken gewoon doen!

Volgens Jeroen ‘is the proof of the pudding in the eating’. “Vandaag is het officiële begin, maar de komende weken zullen we pas echt merken hoe het gaat”. Voor Oldenzaal was de invoering van breed zaakgericht werken met de e-Suite een natuurlijke volgende stap. Het zaaksysteem werd de afgelopen 4 à 5 jaar al gebruikt voor de registratie van klantcontacten en er werd in principe al zaakgericht gewerkt, alleen nog niet digitaal. Door de invoering van breed zaakgericht werken met de Atos e-Suite heeft nu elke medewerker op elk gewenst moment inzage in de zaakdossiers en is de status van zaken transparant.

Oldenzaal heeft zich in deze eerste fase van de invoering van zaakgericht werken met name gericht op de invoering van de externe processen in het zaaksysteem. De komende periode zullen er ook interne processen in het zaaksysteem worden opgenomen.

Deel dit verhaal Share Share Share