Gemeente Rotterdam en Enschede op het zaakgericht werken congres voor de overheid Geplaatst op:

Deel dit verhaal Share Share Share

Gemeente Rotterdam en gemeente Enschede leveren een bijdrage aan het congres 'Zaakgericht werken voor de overheid' op woensdag 27 september in TivoliVredenburg Utrecht. 

Eigentijdse Rotterdamse dienstverlening - Mensgericht en zaakgewijs!
Lucianne Vermeulen, Programmamanager/verandermanager bij gemeente Rotterdam verzorgt een break-out sessie over 'Eigentijdse Rotterdamse dienstverlening - Mensgericht en zaakgewijs!'. 
Rotterdam streeft naar eigentijdse (digitale) dienstverlening. Dat is en blijft mensenwerk. Mensenwerk dat optimaal ondersteund dient te worden door efficiënte processen en moderne systemen. Met een generiek modulair procesmodel, een nieuw generiek zaaksysteem en kennisdeling binnen oa. de vereniging Dimpact wil Rotterdam hier voortvarende stappen in (blijven) zetten. Daarbij staat de zaak van de Rotterdammer centraal, niet de taak van de Rotterdamse collega’s. Dat vraagt om samenwerken in de keten in de breedste zin van het woord. Hoe Rotterdam dit aanpakt en welke lessen zij hieruit geleerd hebben deelt Lucianne graag in de break-out sessie. 

 

Zaakgericht werken binnen het sociaal domein
Gert van Norel, Projectmanager bij gemeente Enschede verzorgt op 27 september ook een break-out sessie, maar dan over 'Zaakgericht werken binnen het sociaal domein'. 
Betere (self)service, efficiëntere afhandeling en een soepele samenwerking in de keten. Dat had Enschede voor ogen bij het implementeren van zaakgericht in het sociaal domein. Enschede heeft gekozen voor een aanpak, die deels generiek van aard is, maar ook rekening houdt met de bijzonderheden van elk werkveld. Deze presentatie maakt duidelijk hoe Enschede in het inkomensdomein zaakgericht werken heeft ingevoerd. Gemaakte keuzes, belemmeringen en oplossingen, do’s en don’ts, etc. worden gedeeld.   

                        

 

Ons zaaksysteem leverancier Atos is ook aanwezig op het congres. 
Zij kunnen u bijpraten over de mogelijkheden van de e-Suite, implementatie, verandermanagement en het sociaal domein. 

Deelnemen:

Ook benieuwd naar het verhaal van gemeente Rotterdam en het verhaal van gemeente Enschede? De break-outsessie van Rotterdam begint om 11:25 in 1C en de break-outsessie van Enschede om 11:55 uur in 2A. 

Via deze link kun je je aanmelden voor het congres 'Zaakgericht werken voor de overheid'. 

Deel dit verhaal Share Share Share