Junior DevOps Service Engineer

Junior DevOps Service Engineer


Kickstart je carrière in een innovatie ICT- omgeving! In deze positie maak je meters, maar word je niet in het diepe gegooid. Interesse om te werken met de nieuwste technologieën volgens Open Source en Common Ground? Interesse of wellicht al ervaring in de “Ops-kant”van DevOps? Lees dan snel verder. Een positie voor verdere verdieping en ontdekking van een moderne IT omgeving en de wereld daaromheen. Samen bouwen aan een nieuw platform, waar volop ruimte is voor ontwikkeling en eigen inbreng gewaardeerd wordt.

Dimpact. Dimpact ontwikkelt voor en met een 20-tal gemeenten een heel nieuw programma voor gemeentelijke dienstverlening, gebaseerd op Open Source en Common Ground. Hiermee, en met het gebruik van de nieuwste technologieën, lopen zij echt voorop. 

Als Junior DevOPs Service Engineer zorg je er samen met je collega’s voor dat verschillende softwarecomponenten als één geïntegreerd zaaksysteem gaan werken. Hiermee doen inwoners en ondernemers snel en efficient zaken met hun gemeente. Denk hierbij aan de aanvraag van een bouwvergunning, een melding over een onveilige verkeerssituatie of de melding van een evenement.

Zie www.dimpact.nl voor meer informatie en haar diensten.

De functie

Het unieke van deze functie: wat je nog niet weet, zoek je uit en mag je leren! En… je wordt ondersteund door ervaren collega’s.

Jij zorgt er samen met je collega's voor dat de issues en vragen over de uitgerolde software afgehandeld worden. Je krijgt hiervoor uitgebreide trainingen op het gebied van de ontwikkelde producten. Dit wordt gedaan op moderne wijze, gebruik makend van moderne technologieën als CI/CD pipelines, Kubernetes en Azure. Je wordt 'eigenaar' van één van de supportprocessen afhankelijk van je ambitie en achtergrond. Je bent met je collega's van het team Product Beheer onderdeel van de DevOps Practice en je werkt dan ook nauw met hen samen. Maar ook met de developers, architecten, productowners, testautomatiseerders enscrummasters. Jij werkt meer aan de gebruikerskant (de 'Ops-kant') en jouw collega's meer aan de integratie van de uit te leveren software (de 'Dev-kant').

Uiteindelijk gaan zo'n 3 Miljoen Nederlanders met deze Suite te maken krijgen. En jij kunt daaraan meewerken. Hoe gaaf is dat? 

Concreet

 • Verder opbouwen, uitrollen en beheren van professionele tooling om de (servicemanagement)processen naar de gebruikersorganisaties te optimaliseren zodanig dat er een werkmethodiek ontstaat waar iedereen op kan vertrouwen.
 • Je pakt, afhankelijk van achtergrond en ambitie een (beheer)proces op en wordt daar dan 'eigenaar' van (bijvoorbeeld het changeproces of het rapportageproces).
 • Verder uitwerken, opzetten, bouwen, beheren en documenteren van de verschillende technische omgevingen.
 • Zorgdragen voor afhandeling van door de leden gestelde vragen, gewenste wijzigingen, eventuele incidenten met en bij de ontwikkelpartijen en bijbehorende rapportages.
 • Samen met het team verder bouwen aan de volwassenheid en professionaliteit van het team.

Wat breng je mee…

 • Afgeronde HBO of WO opleiding richting IT
 • Je bent bezig met afstuderen, hebt net je diploma of Master en zoekt een baan waar je in korte tijd veel kunt leren, ofwel enige ervaring maar bent toch zoekende naar die ene baan, waar je je zelf nog sneller kunt ontwikkelen
 • Affiniteit ofwel nieuwsgierig naar Security, Cloud, Azure, Kubernetes, CI/CD ontwikkelstraten
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift
 • Je bent resultaatgericht, kunt aantoonbaar planmatig en zelfstandig werken maar bent bovenal een teamplayer.

Wat wij bieden…

 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een Individueel Keuze Budget
 • Een goede pensioenregeling
 • In eerste instantie een contract van een jaar,  waarna uitzicht op een vast dienstverband
 • Een telefoon en laptop
 • Veel flexibiliteit en de mogelijkheid om hybride te werken, inclusief nieuw ingerichte thuiswerkplek
 • Een uitdagende en afwisselende functie waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. 
 • Een prettige werksfeer waar samenwerking centraal staat
 • Leuke en gezellige bedrijfsuitjes

De coöperatie Dimpact 

In een wereld waarin technologische, juridische en maatschappelijke innovaties elkaar steeds sneller opvolgen, staan gemeenten voor een grote opgave. De digitale innovatie van dienstverlening aan inwoners en bedrijven moet versneld worden, en dat kunnen ze niet alleen. Ruim 40 Nederlandse gemeenten werken samen, co-creëren en leren van elkaar binnen de onafhankelijke coöperatie Dimpact. Zo kunnen onze leden hun dienstverleningsambities waarmaken, altijd met de behoeften van hun inwoners en lokale bedrijven als basis.  

Dimpact is van gemeenten en is er voor gemeenten. De deelnemende gemeenten hebben een gedeelde ambitie: oplossingen initiëren en realiseren voor de publieke dienstverlening van morgen. Ervoor zorgen dat in alle Nederlandse gemeenten de publieke dienstverlening optimaal voor elkaar is. Dimpact is al 15 jaar toonaangevend in digitale dienstverlening. Met een kleine hechte groep, wordt gewerkt aan ambitieuze doelstellingen. De drie kernwaarden van de organisatie:

Samenwerken | Resultaatgericht | Verantwoordelijkheid nemen.

Bedrijfscultuur

Wat kenmerkend is aan Dimpact is het gevoel van vrijheid en verantwoordelijkheid tijdens het uitoefenen van je functie. Bij Dimpact wordt initiatief gewaardeerd, durven beloond en moedigen we je aan je grenzen te verleggen om jezelf te blijven ontwikkelen. We willen je zien groeien, maar het is aan jou om kansen te pakken en de uitdaging aan te gaan! Samen gericht naar een doel werken staat centraal binnen Dimpact, hier krijgen we energie van! De goede sfeer, transparantie en korte lijnen in communicatie beschrijven de wijze waarop wij samenwerken. Kenmerkend hierbij zijn de toegankelijkheid en betrokkenheid van collega’s binnen Dimpact én met de leden.

Vragen of interesse? 

Neem dan contact op met Remco van den Beld (detacheringsbureau YER).

Telefonisch: +31 (0)6 159 363 59 
Per e-mail: remcovandenbeld@yer.nl