Praktijkmiddag sociaal domein Datum:

Deel dit verhaal Share Share Share

Op 15 februari organiseert Dimpact een praktijkmiddag over het social domein. 

Bij de gemeenten Enschede, Groningen, Emmen en Oldenzaal is belangrijke vooruitgang gerealiseerd met digitale dienstverlening in het sociaal domein. De gemeenten Groningen en Enschede zijn nu al enkele maanden live met een koppeling van GWS4All met de e-Suite gecombineerd met digitale formulieren voor oa bijzonder bijstandbijstandsuitkering en aanvraag levensonderhoud. De gemeente Oldenzaal heeft na een goede voorbereiding in één dag de technische koppeling gerealiseerd met GWS4All om jeugdzorgprocessen en straks ook WMO-processen af te handelen. Wil je kennis delen, contacten leggen en ben je benieuwd naar de ervaringen? Meld je dan aan voor een inspirerende middag. 

 

Het programma

Het programma voor de praktijk kijkmiddag is rond. Op een interactieve manier gaan verschillende gemeenten laten zien hoe er binnen hun organisatie gewerkt wordt met de e-Suite in het sociaal domein. Vanuit eerste hand hoor je de ervaringen van de medewerkers


Betere (self)service, efficiëntere afhandeling en een soepele samenwerking in de keten. Dat had Enschede voor ogen bij het implementeren van zaakgericht werken in het sociaal domein. Tijdens het event zullen Gert van Norel en Debby Kotte jullie meenemen in de invoering van zaakgericht werken voor het inkomensdomein van gemeente Enschede. 

Sinds juni 2017 kunnen inwoners van Groningen op elk gewenst moment via het loket aanvragen bijzondere bijstand indienen en meldingen doorgeven die te maken hebben met uitkeringen. Op dit moment is Groningen 17 processen aan het digitaliseren, meer over deze digitalisering slag hoor je van Sjoerd Smit  en Gunther Bosman tijdens deze praktijkmiddag. 

Gemeente Oldenzaal heeft na een goede voorbereiding in één dag de technische koppeling gerealiseerd met SSD om jeugdzorgprocessen en straks ook WMO-processen af te handelen. Mike Tanke en Marieke Remmelink zullen hier meer over vertellen tijdens dit event.

Met i-Sociaal zijn Enschede, Deventer, Groningen en Zwolle gestart met een innovatief traject om te kantelen van traditionele gemeentelijke dienstverlening naar regie bij de burger via selfservice.

Deel dit verhaal Share Share Share