Dimpact-leden op Overheid360 congres Datum:

Deel dit verhaal Share Share Share

Op 17 mei 2017 is het Congres Overheid 360° over informatiemanagement binnen de overheid. Deze editie staat in het teken van ‘Slimme ICT voor maatschappelijke opgaven’. Er zijn 5 sessies van Dimpact-leden, kom naar het congres en bezoek deze sessies.

 

City Intelligence in de gemeente Zwolle

Maarten Veeger, directeur Strategie en Peter van Capelleveen hoofd Onderzoek & Informatie Gemeente Zwolle

In Zwolle willen we beter begrijpen hoe de stad functioneert en ontdekken welke bijdrage de Gemeente Zwolle hieraan kan leveren. Onze ervaring en uitdagingen met City Intelligence (CI) willen we met u delen. Daarbij staan we stil bij het proces van data verzamelen en analyseren om te komen tot informatie en inzichten. Hoe het toegepast kan worden bij het handelen om de strategische doelen van de stad te bereiken. Ga naar de sessie.

Informatiekundige opgave Enschede: Verbinding met maatschappelijke opgaven, bestuur en dienstverlening: hoe doe je dat?

Hans Lammers - sr. adviseur informatievoorziening bij de gemeente Enschede

Op welke wijze bevorder je verbinding op het terrein van informatievoorziening binnen je organisatie? In Enschede is hiervoor een poster ontwikkeld die wordt gebruikt om ontwikkelingen, strategie, sturing en uitvoering in samenhang weer te geven. Met deze poster als leidraad gaan we met elkaar in gesprek over informatievoorziening. In deze sessie nemen we de verschillende elementen van de poster door en gaan we in groepen met elkaar in gesprek over de manier waarop je de poster ook in jouw organisatie kunt gebruiken. Ga naar de sessie.

Hoe je stuurt op een flexibele organisatie zodat je als organisatie ook daadwerkelijk de maatschappelijke opgaven aankunt.

Garmt Kolhorn Gemeentesecretaris - directeur Gemeente Laren - BEL Combinatie

Ga naar de sessie. 

Zwolle, stad van de toekomst: een stabiele organisatie bij maatschappelijke opgaven

Marrie Hol, Informatiemanager Gemeente Zwolle

Met de decentralisaties in het sociaal domein is in de organisatie van de gemeente Zwolle een organische verandering op gang gebracht. Die beweging gaat nog steeds door, deze is nodig en uitdagend. Tegelijkertijd is het de kunst om goed richting te houden en ankerpunten te hebben. Zeker nu er met bijvoorbeeld de omgevingswet nog een schepje bovenop gaat. Hoe gaat dit verder, wat betekent dit voor onze manier van werken? Anders gezegd, hoe ben je als gemeente stabiel in een tijd waar alles maar steeds veranderd. Ga naar de sessie.

Hoe voorkom ik 'ínfobesitas'

Dick Beekman, Programmamanager digitaal werken - Gemeente Deventer (DOWR gemeenten)

Elke twee jaar verdubbelt de hoeveelheid digitaal beschikbare informatie. Hoe vinden we onze weg in deze brij, zodat we op een efficiënte en effectieve manier ons werk kunnen blijven doen? Dick neemt ons aan de hand van de casus "gemeente Deventer" mee in de informatieketen, de rol van het e-depot en het integrale zoeken en vinden met behulp van MY-LEX Overheid®. Met als doel: het voorkomen van infobesitas, ofwel: het overvoerd worden met informatie. Ga naar de sessie.

 

Meld je gratis aan voor het Overheid360 congres

Op 17 mei 2017 is het Congres Overheid 360° over informatiemanagement binnen de overheid. Deze editie staat in het teken van ‘Slimme ICT voor maatschappelijke opgaven’. 

Voor wie? Medewerkers van gemeenten, overheden en publieke organisaties. Overheid 360° is bedoeld voor de gehele organisatie. Zowel bestuurders als beleidsmedewerkers, specialisten, hoofden en uitvoerend ambtenaren.

Wanneer? 17 mei 2017 van 9.00 - 18.00 uur

Waar? Supernova & Kinepolis, Utrecht

Kosten? Deelname is kosteloos als u in de doelgroep valt

Meer informatie? www.overheid360.nl

Meld je aan

 

 

Deel dit verhaal Share Share Share